Ingredienser
Pannkakor
- 1/4 paket Färsk jäst för söta degar
- 1 påse (150g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 50 g + extra till stekning Smör / Margarin
- 1 liter Mjölk
- 5 st Ägg
- 1.5 tsk Salt
- 2 tsk Vaniljsocker
- ca 5 dl Kungsörnens Vetemjöl
Fyllning
- 5 dl Vispgrädde
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1/2 liter Jordgubbar
- 2 dl BOB Squeeze Jordgubbssylt
- Citronmeliss
- Florsocker
Recept
- Smula ner jästen i en bunke.S mält margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Rör och värm vätskan till fingervarmt (37 °C).
- Rör ner margarin- och mjölkblandning, surdeg ochägg i bunken med jästen.
- Tillsätt salt och vaniljsocker och vispa i lite mjöl i taget till en slät smet. Låt smeten sen jäsa i ca 30 minuter.
- Häll i ca 1 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan och stek på andra sidan. Låt dem svalna helt innan du börjar montera tårtan.
- Vispa grädden med vaniljsocker. Rensa och skär jordgubbarna i klyftor.
- Varva pannkakor med 2/3 av vaniljgrädden och jordgubbssylt till en hög tårta.
Bred på resten av vaniljgrädden på toppen av tårtan och lägg på jordgubbar, strö över citronmeliss och pudra över florsocker. Klart att servera!